[ΕΠΠΠΟ: Τα αιολικά πάρκα προ πολλού έχουν φθάσει μέχρι το μέσον του νησιού, στη περιοχή Αλιβερίου. Εάν δεν είχαμε κατορθώσει να τα σταματήσουμε στην Κύμη, το 2000 και το 2007 θα είχαν προ πολλού ανέβει στα βουνά μας. Θυμίζουμε ότι στα σχέδια των αποκαλούμενων επενδυτών -στην πραγματικότητα πρόκειται για κερδοσκόπους που πουλάνε άχρηστο περιβαλλοντικό όφελος ως διαμάντι- στα σχέδια λοιπόν των επενδυτών είναι η Βρωμονέρα, η Δίρφυς, οι Αξάνεμες, η Οχθωνιά. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ήδη δύο από τις μεγαλύτερες α/γ στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί πάνω από την Κορασίδα. Δεν βάζουμε υπερδεσμούς, όχι για να ταλαιπωρήσουμε αλλά για ψάξουν ενεργά όσοι ενδιαφέρονται σε σχετικούς ιστότοπους. Στον παρόντα και σε αυτόν του ΣΔΑΠΠΕ μπορούν να βρεθούν δεκάδες σχετικά άρθρα και αναρτήσεις.
Επίσης στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) μπορεί να δείτε το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει τόπος, βουνό ή νησί που να μην σχεδιάζεται να γεμίσει με α/γ. Η περίφημη υποχρέωση της Ελλάδος για το 2020, πέραν του ότι δεν έχει νομική δεσμευτικότητα αλλά μόνο δεοντολογική, έχει σχεδόν ήδη καλυφθεί: η χώρα έχει φθάσει περίπου στο 16% διείσδυσης ΑΠΕ (σε εγκατεστημένη ισχύ) στο ενεργειακό ισοζύγιο. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και αρκετά πολύπλοκα (πχ στα α/π η εγκατεστημένη και η τελικώς παραγόμενη ισχύς μπορεί να διαφέρουν έως και 80%).
Για τα καθ'ημάς: θυμίζουμε ότι ο επίδοξος επενδυτής του 2000 είναι γνωστός στην περιοχή για τις καταταπατήσεις του (ή τουλάχιστον έτσι ψιθυρίζουν πολλοί). Ακόμη ότι στο επενδυτικό σχήμα για τη Βρωμονέρα εμφανίσθηκε το όνομα πολιτευτή και βουλευτή του νομού και ας πούμε "κοντοχωριανού". Ότι στις Αξάνεμες η υποψήφια (αλλοδαπή) εταιρεία είναι αμφιβόλου οικονομικής αξίας. Ότι ανταποδοτικά τέλη πουθενά στην Ελλάδα επί της ουσίας δεν καταβάλλονται και φυσικά ούτε στην πολύπαθη Καρυστία. Και όσο για θέσεις εργασίας: ρωτήστε στη Κάρυστο, το Μαρμάρι ή τα Στύρα εάν έστω και ένας βρήκε δουλειά στα αιολικά πάρκα.
Θυμίζουμε ακόμη ότι στη μεγαλύτερη συγκέντρωση υπογραφών που έγινε στην Κύμη, 400 περίπου πολίτες υπέγραψαν και δήλωσαν ότι δεν θέλουν στην περιοχή μας ούτε την ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεία της ούτε τις ανεμογεννήτριες και τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα. Οι υπογραφές αυτές, έγγραφες και όχι ηλεκτρονικές, έχουν κοινοποιηθεί από ετών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την τότε Νομαρχία Ευβοίας και τον τότε Δήμο Κύμης].
Φωτογραφίες από το ΑΠ Πόρτες-Λουμπάρδα-Πλακωτά:
περισσότερες φωτογραφίες και με υψηλή ανάλυση στο υπερδεσμό:
https://photos.google.com/share/AF1QipPBHYrtajFdbfE0JajaRpMF4mgAsi8ieHKb66Xwc-h6CwfuAA_9Yy72VQ37g4Gb4A?key=VmswUHRrVGhNelBYSm9aZGd5ak1vbUVzOW11ZGxR
Το ΑΠ ανήκει στην ομάδα των 20 ΑΠ που θα συνδεθούν με τη νέα γραμμή υψηλής τάσης Πολυπόταμος - Πλατανιστός.
Θα περιλαμβάνει 29 ανεμογεννήτριες εντός της προστατευόμενης περιοχής της Οχης, ορατές από την Κάρυστο και κοντά στα Ρούκλια.
Μεταφορά του ρεύματος: υπέργεια.
Για την ενημέρωση
ΘΜ